WEBLOG VAN WEDDINGPLANNER INGE BERGAKKER - SEEDSOFLOVE.NL

maandag 3 oktober 2011

From this moment... I will be wed!



Kennen jullie dit lied van Shania Twain? Genaamd From this moment.. Moet je maar even kijken en luisteren!

Want morgen is het zover;
morgen (4 oktober 2011) ben IK de bruid! :)




Ik hertrouw dan de man waar ik 14 jaar geleden ook mee getrouwd was; Hans Wouters. Vijf jaar geleden scheidden wij (ik zal jullie niet vermoeien met de details), maar de crisis hebben wij overleefd en wij gaan bewust de keuze maken om weer voor elkaar te kiezen. En als dat niet speciaal genoeg is, wordt het wel de dag die wij samen gaan beleven.

Mijn ouders leven helaas niet meer, maar ik weet ZEKER dat ze hier bijzonder tevreden over zouden zijn. Hans' ouders leven nog wel, in redelijk goede gezondheid voor hun 84 jaar en zullen onze getuigen zijn. Onze dochters, Chantalle van 13 en Feline van 9, zullen uiteraard onze "bruidsmeisjes" zijn. Met zoveel familieleden in het buitenland besloten wij dit heel intiem en besloten te gaan doen.

Wat eigenlijk voor ons alleen een familiedag zou worden, waarin wij ons gevoel zouden bevestigen, eindigt ineens in een geheel geplande trouwdag..., dankzij Ilona Hartensveld... een lieve fotografe die ik graag mag. Ik vertelde haar het verhaal over ons en waarom wij besluiten deze stap te nemen. En zij bood spontaan aan om de foto's voor ons te maken. Schrik bij Inge.. FOTO'S!?!? Oh oh.. voor hen die het nog NIET weten; ik ben ijdel. En niet een klein beetje.. nee, beetje boel! Dus dat betekende in MIJN oren; kapper, visagie, kleding etc.

Ze kon mij echter geen directe toezegging geven (helaas bleek achteraf een afspraak in haar agenda te zijn waar zij niet onderuit kon), maar toen eenmaal de bal begon te rollen, was er geen stoppen meer aan! En zoals een goede wedding planner betaamt; een uitdaging aangaan is kei-gaaf! Nou ja, uitdaging.. we zijn met z'n zessen; geen receptie, geen feestavond.. mwah.. wat gaan we dan WEL doen?

Wij gaan EERST bij de voordeur een ieder verwelkomen met dit geweldig bruidspaar, gemaakt door Jeroen Romijn van JR Ballonservice in Woerden. Zijn ze niet ONTZETTEND schattig? Jeroen ontmoette ik per toeval tijdens de Harmelense Jaarmarkt. Hij zou één van mijn exposanten worden tijdens de bruidsbeus in 't Wapen van Haarzuylen en Brasserie Kloosterhoeve. Zijn werk is gewoon magnifiek en als je ziet hoe snel hij iets opzet; echt professioneel en goed! Ook zo'n ongelofelijk lief mens! Ik kan maar niet geloven hoeveel van zulke mensen om mij heen zijn tegenwoordig.. wat een fijn gevoel!



We beginnen de trouwdag met een visagiste: Angelina Kunst. Angelina is via social media (Twitter) op mijn pad gekomen. Ik was zo onthand tijdens een bruidsbeurs; mijn visagiste (exposant) kon wegens privé omstandigheden op het laatst niet meer deelnemen. Een oproep via Twitter, een RT hier en daar en Angelina kwam via Omroep Flevoland binnen.

Zij werkt daar al een aantal jaren en zij was mijn reddende engel.. en nu wordt zij mijn visagiste op deze speciale dag! Wat bof ik toch!

Na het aankleden zullen we de prachtige(pols)corsages en schoudercorsage, speciaal gemaakt door Madeleine (Bloemen van Madeleine te Amersfoort), opspelden. Want ook via Twitter kwam de vraag binnen "Kan ik daar nog iets in betekenen voor je?"... Ze komt ze zelfs helemaal naar mijn woonhuis brengen!
Ik kan niet WACHTEN!

Zoals ik al eerder zei, mijn schoonouders (getuigen van ons) zijn al aardig op leeftijd. Rijden in een onbekende stad is niet hun ding meer. Dus zouden zij bij ons in de auto mee gaan. Lijkt me niet zo'n goed plan. Dat ga ik anders regelen; even Hans Classic Cars in Nijkerk bellen. "Hans, heb jij een auto waar 6 personen in kunnen?" En Hans regelt dat..


... wij worden opgehaald door een prachtige Engelse Taxi en Hans Himself is onze chauffeur! Wow.. wat ben ik trots op Hans die dit voor mij wil doen!

Ja, waar gaan we heen dan? Naar het Gemeentehuis van Utrecht, waar de voltrekking zal plaatsvinden. En op ons wacht weer een lieve fotografe, wéér eentje ik erg graag mag en wiens werk ik ongelofelijk mooi vindt; Jennifer Hejna! Bij wijze van grote uitzondering heeft zij zich bereid gevonden deze dag op de gevoelige plaat vast te leggen. Wow.. ik was SPRA-KE-LOOS! Jennifer die de foto's gaat maken... ONZE trouwfoto's... ik werd er behoorlijk emotioneel van, laat ik je dat zeggen! Pff..

Jaa... en dan? De bruidstaart, die door Patrica van SweetThings uit Zeist wordt gemaakt, kan ik dan niet "gewoon thuis" aansnijden. Nee.. dat ging niet meer naar mijn idee! Dus wel in de buurt van ons huis, want later hebben we wel onze eigen auto nodig. En ik zou niets liever willen dan dit te doen bij één van mijn favoriete locaties; Brasserie Kloosterhoeve te Harmelen! Arne Flantua was blij dat ik van zijn etablissement gebruik wilde maken.
Wat zal dat speciaal zijn... helaas kan Edwin Monteyn er niet bij zijn om dit muzikaal op te luisteren voor ons... want waar ik de blog mee begon.. From this Moment.. heeft hij zelfs in zijn repetoire opgenomen dankzij mij!! Ik had nooit, NOOIT in mijn stoutste dromen, kunnen bevroeden dat ik nog ooit de bruid zou zijn...


Na het snijden van de bruidstaart en de toost, worden wij door Hans thuis gebracht. Daar hebben wij even de tijd om ons op te frissen. Om 15.00 uur worden wij nl. verwacht in Landgoed Heerlijk Mariënwaerdt te Beesd voor een stijlvolle high tea. Waarom Beesd??

Nou.. dat zal ik je vertellen.. en nu maar hopen op positief bericht, want om 3 uur krijg ik een sms bericht of het definitief doorgaat om half 6...

Want daar begon het mee... ik begon eigenlijk met het plannen van het einde van mijn trouwdag :)... want wat kun je nou doen met schoonouders die op leeftijd zijn EN met twee jonge kinderen? Die smaken vallen nogal uiteen! En ineens wist ik het... we zoeken het op in hogere sferen met Greetzz! Als je eens wist dat ik hoogtes DOODENG vind, maar wij hadden mijn oudste dochter ooit beloofd "als jij niet rookt en niet drinkt vóór je 18e, krijg je van ons een vlucht"... Zij wil dit ZOOOO ongelofelijk graag (en ze heeft dit ZO verdient; ze heeft zwaren jaren achter de rug en is nu zo'n mooie sterke jonge vrouw aan het worden!)... Hans had dit jaar 2x pech met de weers-voorspellingen; tot 2x toe werd zijn vlucht geannuleerd! En als je dit nog kan meemaken op je 84e... geen idee of ze het leuk vinden eigenlijk.. hahaha.. Ik merk het vanzelf wel.

Want als ze het NIET leuk vinden (of zelfs niet DURVEN) dan zal een taxi hen HELAAS naar huis moeten brengen. Wat zal ik DAT ongelofelijk jammer vinden. Drie uur wachten kan ik hen ook niet aandoen en daar hebben ze gelukkig alle begrip voor!

STEL dat het weer het niet toelaat... dan blijven de tickets een jaar geldig en gaan we in de herhaling. Je begrijpt natuurlijk dat ik meerdere keren de website van KNMI nauwlettend in de gaten houd! Dan gaan we alsnog gezellig met mijn gezin uit eten.

Te bedenken dat de liefste mensen om me heen (Hans, Chantalle, Feline en schoonouders) hier NIETS van weten...! Dat zulke lieve, warme, meelevende mensen deze speciale dag werkelijkheid maken voor ons allen... We laten het over ons heen komen. En ik ben ZO benieuwd hoe zij het zullen ervaren... en zij maar denken dat wij "gewoon een dagje thuis zijn"... NOT! Dit is vele malen leuker

1 opmerking:

  1. Wow. Wat bijzonder...! Gefeliciteerd Inge!! Ben ontzettend benieuwd hoe het was en of de vlucht nog is doorgegaan. Als ik mij goed herinner was dit het laatste weekend van het jaar dat we zulk prachtig weer hadden, niet?! Hopelijk was het (opnieuw) de mooiste dag van jullie leven!

    BeantwoordenVerwijderen