WEBLOG VAN WEDDINGPLANNER INGE BERGAKKER - SEEDSOFLOVE.NL

maandag 19 december 2011

Amerikaanse fotografe Meg Baisden

Meg Baisden Photography in Florida

Iedereen die mij kent weet dat ik iets met Florida heb. Komt het door het feit dat ik daar 6 jaar opgegroeid ben toen ik nog "a toddler" was...

of omdat een groot deel van mijn familie daar nog woont? Ik weet het niet precies, maar wat ik WEL weet, is dat zij op trouwgebied zo ongelofelijk veel verder zijn dan wij en dat ik elke keer weer getrokken wordt daardoor!

Wie in de trouwwereld kent niet Martha Stewart? Precies! Colin Cowie.. Preston Bailey.. Need I say more!

Voor mijn nieuwe gay website was ik op zoek naar prachtige foto's. Iedereen weet dat hier in Nederland veel fotografen (ik zal niet zeggen bijna allemaal) altijd vragen naar een financiƫle vergoeding. Begrijpelijk, maar in Amerika gaat men daar toch HEEL anders mee om, gezien mijn nieuwe ervaringen!

Ik kwam via EnGAYgedweddings.com bij een fotograaf terecht. Jajaaaa... ik zocht die speciaal uit; eentje uit Florida: Meg Baisden Photography uit Pensacola. Wat een mooie foto's maakt zij zeg, prachtig! Je moet ECHT even haar website bekijken! Dus met de hele simpele vraag "kan ik wat footage van jou gebruiken voor mijn nieuwe gay website" met nog een voorzichtige kanttekening...

"ik begrijp dat het niet kosteloos kan, dus geef maar een bedrag door"... kreeg ik het volgende te horen:

Hey Inge!

Absolutely no charge! The publicity is our payment!!!


En vervolgens kreeg ik meteen als bijlage een collage van twee mooie vrouwen! Zomaar... omdat ze BLIJ waren dat er contact met hen opgenomen was, dat er interesse was voor HUN fotoshoots! Geweldig!!

Toen wezen ze ook nog even op het feit dat er een website bestaat dat Two Bright Lights heet. Een website, waarbij je na inschrijving, albums van fotografen kunt opvragen en alle foto's KOSTELOOS kunt gebruiken, OOK voor commerciƫle doeleinden! Als je geen watermerk wilt hebben op de foto, een kwestie van aanvragen et voila. Waar in Nederland tref je zoiets??

Mijn motto is: kennis vergaren is kennis delen! Alleen daarmee versterk je elkaar. Doe je voordeel met deze info en ontdek een nieuwe wereld van mogelijkheden!

Ik dank Meg en Charles voor hun hartelijkheid en ik kijk er al naar uit hen te onmoeten, volgend jaar augustus, als zij hier zijn om een bruiloft te fotograferen! Dan zal ik ook wat teruggeven!

p.s.
Volgende keer blog ik over de andere fotografen, die ook belangeloos foto's beschikbaar stelden!

7 opmerkingen:

  1. Ik ben dan wel geen trouwfotograaf, maar ik stel voor dit soort doeleinde soms wel mijn foto's voor niks ter beschikking. Alleen een naamsvermelding vraag ik dan. Volgens mij zijn er vele fotografen die dat in Nederland doen. Misschien noem jij dat niet belangeloos? Ik wel, alleen krijg je op die manier ook wat respect voor je werk.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hi Marry en bedankt voor je respons! Er zijn uiteraard altijd uitzondering, daar gelaten, die inderdaad op deze basis werken (naamsvermelding). Ik ben ook niet de beroerdste om voor foto's te betalen, maar ik laat GRAAG zien dat het absoluut ook anders KAN! Een naamsvermelding vind ik het MINSTE wat ik terug kan doen voor ter beschikking gestelde foto's! Helemaal mee eens hoor!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hi Inge,
    ik was nieuwsgierig en ben op de site gaan kijken.
    ik heb meteen een email gezonden als reactie op de mooie fotos.
    vooral die op het strand vind ik mooi maar ook van andere plekken in Florida die bekend voorkomen. Waarschijnlijk ben ik daar zelf ook eens geweest. Ik ga snel weer wat tijd op hun site spenderen.
    groeten Peter

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Iedereen, ook een Weddingplanner, werkt niet voor niets. Dit geldt ook voor een fotograaf. De fotograaf wil ook GRAAG de boodschappen gratis halen bij de supermarkt maar weet dat het niet KAN. Het is van de gekke dat zeker bij commercieel gebruik van foto's blijkbaar iedereen er aan mag verdienen behalve de maker van het beeld. Kennis vergaren is kennis delen of is hier sprake van kennis vergaren hoe misbruik te maken van.....?

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik weet bijna zeker Jacqueline dat als er ergens een aanbieding in de supermarkt is, jij daar NIET aan voorbij zult gaan. IK verdien er verder NIETS aan. Die opmerking begrijp ik dan ook volstrekt niet. Ik gaf niet aan GEEN VERMELDING te plaatsen van de fotografe in kwestie doch ZIJ gaf aan er geen vergoeding voor te willen. Dat is wellicht wat andere fotografen bedoelen met "spastisch gedrag" vanuit Nederlandse kant. Het KAN ook anders. En dat is slechts het enige wat ik aangeef in mijn blog. Het is aan een ieder hoe hiermee om te gaan :)

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ik begrijp Jacqueline wel een beetje hoor. Door die foto's te plaatsen kun je wel een andere indruk maken op je site en dat levert je uiteindelijk natuurlijk toch wat op. Je verdient dus niet rechtstreeks aan de foto's, maar ze werken wel voor jou als reclamemateriaal. En wat die naamsvermelding betreft: ik heb daar van de week om gevraagd maar in plaats van naamsvermelding heb je de van mij gebruikte (en gratis door mij ter beschikking gestelde) foto gewoon van je site gehaald. Dat vind ik erg jammer, zo hebben we er allebei niets aan.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Mijn uitleg is reeds gegeven in bovenstaande reacties. Wat jouw foto betreft, dat klopt. De anderen waren OOK niet van fotografen waarmee gewerkt is. Dus ook geen uitzonderingen ;) Jij krijgt in het jaar overzicht al de nodige aandacht. Het is een kwestie van keuzes.

    BeantwoordenVerwijderen