WEBLOG VAN WEDDINGPLANNER INGE BERGAKKER - SEEDSOFLOVE.NL

woensdag 4 januari 2012

Een terugblik op 2011 van Seeds of Love wedding planner


Het was een HEEL bijzonder jaar, 2011. Zo bijzonder dat ik even stil wil staan bij speciale momenten waar ik dankbaar voor ben. En het zijn toch wel een hoop! Waar moet ik beginnen!?!?



Locatie bezoeken:
Ik keek in de agenda en ik kon eigenlijk niet geloven hoeveel locaties ik bezocht heb in 2011. Onvoorstelbaar veel. De ene nog mooier dan de ander.

Als ik het goed geteld heb, heb ik er minimaal 29 gezien! En zijn er locaties die er uit springen voor mij? Poeh... ze hebben allemaal hun eigen charme moet ik zeggen, maar degene waar ik het meest van onder de indruk ben geweest is Hotel des Indes in Den Haag, Buitenplaats Sparrendaal te Driebergen en Huis de Salentein in Nijkerk. Dit is een waanzinnig mooie trouwlocatie en ik ben er dan ook erg trots op om te mogen vertellen dat ik vanaf 2012 elk jaar een bruidsbeurs mag organiseren voor hen (Bridal Fairs, hierover straks meer)!

Maar de andere locaties zijn OOK zo bijzonder! Zoals Jimmy Woo en BoCinq te Amsterdam, Kasteel Woerden, De Regentenkamer in Leiden, Diner Thuis in Den Haag, Locatie Puur in Geertruidenberg, Kasteel Dussen... zo ongelofelijk veel. Mijn bestand groeit en ik heb inmiddels een prachtig aanbod voor de bruidsparen.

Bruidsbeurzen:
Ja, ook op dit gebied is veel gebeurd. Ik organiseer al vanaf begin 2010 bruidsbeurzen, toen nog onder de naam Weddingplanner Utrecht. Die naam had weinig te maken met bruidsbeurzen vond ik en met mij vele anderen.

Tijd om wat nieuws te creëren en vanuit die gedachten gang is Bridal Fairs ontstaan. Sfeervolle bruidsbeurzen in stijlvolle trouwlocaties! De website werd gemaakt door Jerome Jacobse . Prachtig! Maar zo langzamerhand, door de organisatie van de bruidsbeurzen, verloor ik mijn focus en kwam wedding planning op de achtergrond terecht (ondanks de 11 bruiloften die ik had in 2011!)... na een aantal goede gesprekken (waaronder met Danielle van der Lee van de BWPN en Martijn van Buren) heb ik mijn focus terug en is er weer balans in mijn bedrijven; Seeds of Love en Bridal Fairs krijgen evenredige aandacht en opdrachten! En daar voel ik mij helemaal goed bij! Een mooie samenwerking met Ontdek een Kasteel zal dus niet landelijk gaan plaatsvinden, maar zich toeleggen op de prachtige locaties die het midden van het land rijk is! En dit jaar, in 2012, heb ik een nieuw concept bedacht voor mijn bruidsbeurzen. De beurzen trekken toch relatief meer vrouwen dan mannen en daar wil ik graag verandering in brengen. Daarom introduceer ik op 1 april 2012, tijdens de bruidsbeurs in De Nonnerie te Maarssen, The Strictly for Grooms Lounge. In deze ruimte krijgen de mannen de gelegenheid te kijken naar zaken die ZIJ interessant vinden voor de bruiloft; exclusieve herenkleding en accessoires, "grooming", auto's, vrijgezellenfeesten etc. Ik ben ZO benieuwd hoe dit zal ontwikkelen/aanslaan!

De ontmoetingen:
Als ik het zo lees in de agenda en de ontmoetingen weer naar boven haal, dan kan ik niet anders zeggen dan dat ik een bevoorrecht mens ben. Dat ik zoveel warme persoonlijkheden heb mogen ontmoeten!
Wow.. links boven hebben we Evita Tjon a Ten, een geweldige jazz zangeres met haar prachtige nieuwe cd Sweet Caramel, links onder is Charles Ruffolo, de man die ik enorm bewonder als NetworKing en waar ik ongelofelijk veel van leer, rechts boven (de middelste van de drie Glamour Ladies) Donna Lynton en rechts onder musical ster Maaike Widdershoven. De foto in het midden is van Rick Moorman, mijn "mentor"

(hij ziet dit zelf niet zo geloof ik), maar met deze bijzondere man ben ik een samenwerking aangegaan. En ik kijk er dan ook ENORM naar uit om dit nieuwe concept in herenkleding op de markt te zetten! Lees hier alles over in Exclusief van mijn website!

Ook een compliatie van speciale en mooie mensen! Links boven hebben we de heren van New Timeless (Eric Jacott en Marcel Bogarde), wat hebben wij genoten van hun optreden tijdens de bruidsbeurs in Brasserie Kloosterhoeve te Harmelen, links onder is Fransisco Elson, NBA basketball player, rechts boven een man waar ik DIEP RESPECT voor heb, Joseph Oubelkas.


Na het lezen van zijn boek 400 brieven van mijn moeder besef je pas hoe DANKBAAR je eigenlijk moet zijn om de kleine dingen in het leven als ze van je afgenomen zijn (een echte aanrader dat boek, doen!), rechts onder (de middelste van de drie The Alley Girls) is Lorenzo van Beek, waarmee ik in de toekomst meer zal gaan doen in en met de organisatie van homohuwelijken (en ik kijk daar ZO naar uit!!! Hierover later meer...) en ten slotte de prachtige jongedame in het midden, Miss Brandi Russell, zangeres die Popstars 2008 gewonnen heeft en nu meedingt naar het Eurovisie Songfestival. Maar belangrijker nog; ik mag haar bruiloft begeleiden die in augustus 2012 zal plaatsvinden! Wat een geweldige opdracht waar ik enorm zin in heb!

Afgezien van deze personen, heb ik zoveel anderen ontmoet waar ik erg trots op ben! Allemaal, stuk voor stuk, warme persoonlijkheden en mooie mensen! Ik ben zo blij dat ik kennis met hen heb mogen maken. Alle volgers vanuit Twitter, FaceBook en LinkedIn, de ontmoetingen tijdens mijn bruidsbeurzen of de gesprekken tijdens de Trouwbranche Borrels... Het zijn er zoveel!

Bruiloften:
Zoals ik al eerder zei; ik heb er 11 gehad in 2011. Zes opdrachten waarvan twee sponsoring en één ceremoniemeesterschap gewonnen tijdens een bruidsbeurs. Vier bruiloften waren collegiaal uitgevoerd met Eindeloos Events. Wat een PRACHTIGE bruiloften waren het! Rouèl en Mathijs (fotograaf: Ilona Hartensveld), René en Miranda (fotograaf: Natalja, bekende van bruidspaar), Dominique en Kathleen (fotograaf: Marco Hietberg), Arjan en Laura (fotograaf: Reflexx), Frenk en Barabara (fotograaf: Simone Jansen) en ten slotte Ronald en Wendy (fotograaf: Creatieve Fotomissies).

Het jaar startte ik met een sponsorbruiloft en wat voor één; die van Rouèl en Mathijs bij QMusic! Daar heb ik al menig blog over geschreven. Binnen 5 weken een bruiloft neerzetten met sponsors. En velen deden belangeloos mee.. wat een geweldige herinnering. Jeroen van Inkel (mijn tieneridool!), Jeroen van der Boom, Henk Krol... heel bijzonder om mee te mogen maken. Alleen al het feit dat ik deze bruiloft, met de hulp van iedereen, in 5 weken rond had! Ook wil ik mijn stagiaire Maartje nog heel hartelijk danken voor al haar inzet! Maar de SPECIALE DANK gaat uit naar Marielle Jongmans die mij deze opdracht gunde. Ik draag deze ongelofelijk leuke, maar vooral professionele, BABS op handen. Onze paden hebben in 2011 menig keer gekruist en ik hoop dat het nog vele jaren mag voortzetten!

Zo ook de sponsors die allemaal, zonder details te weten, mee deden aan mijn laatste bruiloft van 2011, de sponsorbruiloft van Ronald en Wendy . Ik wil ook al deze sponsors bedanken voor hun belangeloze inzet. Ik ben ongelofelijk TROTS op mijn sterke netwerk! Zonder hen kon ik dit niet voor elkaar krijgen.

Maar wie meetelde, telde 10 bruiloften en ik had er 11 gehad in 2011. Het gekkengetal (de mensen die mij goed kennen, weten dat ik af en toe ook een beetje gek ben), maar ik was zelf de bruid op 4 oktober 2011. Ik hertrouwde Hans na 5 jaar te zijn gescheiden van hem.

Samen met onze dochters Chantalle en Feline vormen wij weer een fijn, warm en hecht gezin! (fotograaf: Jennifer Hejna)

Gay Weddings:
Door de bruiloft van Rouèl en Mathijs kwam ik er al gauw achter dat het voor een wedding planner belangrijk is een specifieke doelgroep te bepalen. En nadat ik twee jongedames (Andrea van den Assem en Floor Rijt) begeleid had tijdens hun afstudeertraject ("Doelgroep bepalen is succes behalen!") viel het kwartje (ben nog van die gulden-tijd inderdaad) en begreep ik ineens wat mijn doelgroep zou worden; een specialisatie in gay weddings! Is de organisatie dan HEEL anders dan bij hetero stellen? Niet helemaal, alhoewel gay stellen toch wat aparte locaties en/of feesten willen, maar waar ik zeker achter kwam, was dat je netwerk er wel op ingespeeld dient te zijn. Een netwerk wat op z'n minst gayfriendly moet zijn. Een netwerk waar mijn bruids- en/of bruidegomsparen zich prettig bij voelen. Op hun gemak. Eindeloos Events en ik waren in mei een specialisatie begonnen hierin: Brides Or Grooms. Ik besloot echter hier uit te stappen en een ander segment in de markt te betreden. Vanaf 9 januari 2012 zal ik dan ook mijn nieuwe website online zetten. Ik kan dus nog niets onthullen hier, behalve dat ik uitkijk naar een hele mooie toekomst hierin!

Is er nog meer? Oh ja.. natuurlijk! Ik vergeet te vertellen over de nieuwe samenwerking met het trouwblad Trouwen .

Mijn bedrijven en hun bezigheden zullen in de toekomst in het blad en op de website aandacht krijgen. Hier ben ik zo ongelofelijk trots op en Arno dankbaar voor het feit dat hij mij die mogelijkheid bied! Ook schrijf ik maandelijks een column voor TrouwenBlog. En ik ben opgenomen in de nieuwe glossy Love It van We Love Trouwen die in januari 2012 zal lanceren!

Met zo'n geweldig en fantastisch jaar achter de rug kan ik niets anders zeggen dan dat ik verschrikkelijk uitkijk naar het komende jaar. Oude contacten versterken, nieuwe contacten leggen, mensen ontmoeten, bruidsparen begeleiden, bruidsbeurzen organiseren... Kom maar op met 2012... Ik ben er klaar voor!!!

1 opmerking: