WEBLOG VAN WEDDINGPLANNER INGE BERGAKKER - SEEDSOFLOVE.NL

dinsdag 25 januari 2011

Ateliete - Taarttoppers & Cia


Ateliete - Taarttoppers & Cia in Amsterdam.





In juli 2010 kon niemand er omheen; de bruiloft van Wesley & Yolanthe. Daar is inmiddels al genoeg over gezegd en verteld. Daar WIL ik niet eens heen. Waar ik WEL heen wil, is dat de taarttopper van dit bruidspaar gemaakt is door Eliete Costa Brandão uit Brazilië en nee, daar woont ze nu niet. Ze werkt vanuit Amsterdam onder de naam Ateliete - Taarttoppers & Cia.

Eliete benaderde ik met de vraag of zij eventueel geinteresseerd zou zijn om deel te nemen aan één van mijn bruidsbeurzen, in Kasteel Montfoort. En gelukkig zei ze JA!


We maakten een afspraak om kennis te maken met elkaar en zo geschiedde. Ik kan niet anders zeggen dan dat ik haar en warmbloedige persoonlijkheid vind. Die Zuid Amerikaanse gastvrijheid was geweldig; ze maakte voor mij een heerlijke Brazilaanse lunch. Vraag me nu niet wat de namen zijn van de gerechten, ik kan je alleen maar zeggen dat ik er enorm van genoot!


Ateliete is opgericht door Eliete, die in Brazilië is opgegroeid. Vier jaar geleden verhuisde zij naar Nederland, haar liefde (Nicolo) achterna. Haar passie en liefde voor het creatieve en dit vak is hetgeen geweest wat haar gedreven heeft om gepersonaliseerde bruidstaarttoppers te maken. In Brazilië is het veelvoorkomend dat een taarttopper besteld wordt voor de bruidstaart, vooral de gepersonaliseerde. In Nederland begint het steeds voorkomender te worden.


Eliete gaat tot in detail te werk. Elke huidplooi wordt nagemaakt. En de opdracht kan heel divers zijn; van traditioneel (vanaf de foto nagemaakt) of specifiek naar wens. Is de bruidegom bijvoorbeeld gek van voetbal? Eliete zorgt er voor dat dit detail "ergens" verwerkt wordt in de kleding. Is het de bruid die graag in de keuken staat? Zelfs daar kan Eliete wel wat mee!




Maar Eliete maakt niet alleen bruidsparen, zij is een all-rounder. Ze maakt ook "poppen" die zwanger zijn, geboortetegels, bedankjes, verzoekjes voor verjaardagen en diverse feestdagen; niets is haar te gek! Die uitdaging durft zij wel aan.

Waar men wel rekening mee moet houden (en vooral voor de bruidstaarttoppers) is dat de bestelling minimaal 6 weken van tevoren aangevraagd moet worden. Eliete werkt met details dus ontvangt zij graag zoveel mogelijk foto's; van de bruidsjurk, het pak, de accessoires.. De bruidstaarttoppers worden niet van klei gemaakt, maar een bepaald lichtgewicht materiaal (het geheim wilde ze absoluut niet met me delen... :)... Een bruidstaarttopper weegt nog geen 400 gram! Informatie hierover, en ook over de prijsstelling, raad ik je aan even een kijkje te nemen op haar website (tabblad galerie).

Wil je kennismaken met Eliete? Wil je de mogelijkheden van haar bedrijf Ateliete bespreken? Dan nodig ik je hierbij uit om langs te komen op de bruidsbeurs waar zij zal staan: zaterdag 2 april 2011, van 11.00 - 16.00 uur in Kasteel Montfoort (Utrecht). Ook zij kijkt er in ieder geval naar uit jullie te verwelkomen!

2 opmerkingen:

  1. Thank you for every word about me and my work! You are great and I'm greatful for all the tips and advisers.
    The bridal fair organized by Seeds of Love will be for sure a succes!

    Groetjes,

    Eliete
    Ateliete® -Taarttoppers&Cia

    BeantwoordenVerwijderen
  2. I have to say : Eliete is amazing!!!

    BeantwoordenVerwijderen