WEBLOG VAN WEDDINGPLANNER INGE BERGAKKER - SEEDSOFLOVE.NL

dinsdag 15 januari 2013

Seeds of Love door 2012 heen...


Ongelofelijk hoe snel een jaar eigenlijk voorbij gaat. Als je er ECHT stil bij staat.. heel snel! En toen ik deze blog wilde gaan schrijven, noteerde ik de meeste belevenissen en dacht; eigenlijk ben ik een gezegend mens!



Okee, het was zeker een bewogen jaar; twee bruiloften die geannuleerd werden om privé redenen waar ik hier niet in detail op in zal gaan, maar wel ongelofelijk jammer natuurlijk. Maar de bruiloften die ik WEL heb mogen begeleiden waren pareltjes, elk paar. Heel trots en blij dat ik daar deel van ben geweest...

Afgelopen jaar heb ik nog een aantal bekende mensen mogen ontmoeten en/of interviewen. Tijdens de bruidsbeurs in BeachClub Royal was daar Sam de Wit (zanger van Reflexx) samen met Pepijn Mol (een geweldige saxofonist), bij Kasteel Woerden was er niemand minder dan Gabriëlla Massa...

en bij Kloosterhoeve Denise Jannah. Stuk voor stuk geweldige zangers/zangeressen en vooral ... zulke LIEVE mensen!

Waar ik helemaal trots op ben, zijn mijn interviews die ik voor het bruidsblad TROUWEN heb mogen doen; Jörgen Raymann en Erwin Nyhoff. Wat een leuke mannen zijn dat... Ralf Eppel nam de fotografie op zich. Ralf en ik hebben dit jaar een bruiloft samen; ik kijk NU al uit naar deze samenwerking, want Ralf maakt echt SCHITTERENDE reportages!


En natuurlijk niet te vergeten; Sipke Jan Bousema, Miss Lique, Strijders voor de Liefde, Little Chucky Crew... allemaal ontmoet tijdens de Gay Pride in Amsterdam. Deze natuurlijk onder Exquisite Gay Weddings! Foto's waren genomen door Mel Sikkema. Ondanks de regenbui en de uitvallende motor heb ik enorm genoten van deze dag!



In 2012 ging ik ook naar een Wedding Planners Conferentie in Italië (Genua), met Exquisite Gay Weddings.

OOOOOHHH, wat is het DAAR mooi! We waren met 15 internationale wedding planners van naam. Ik voelde me zo klein vergeleken bij hen; er waren zelfs bedrijven bij met zeker 100 werknemers... Maar om daar als enige wedding planner te zijn die zich gespecialiseerd heeft in gay weddings, ik voelde me best wel trots moet ik zeggen :D De leveranciers, die in 3 dagen tijd zichzelf voorstelden...


...waren top of the bill. De locaties die aangeboden werden, idem dito. Ik kan niet wachten om daar wat meer mee te gaan samenwerken in de toekomst!

Maar sowieso was het een jaar waar ik ongelofelijk veel mensen uit de trouwbranche heb leren kennen, de lijst lijkt wel oneindig te zijn: Wesley Boer Personal Training, Act on Demand, Don Florito, TextRings, Wellies Wonderland, Covers Couture, In Grallae, De Gentz, Faisel Ben Said, Memory Monroe, Unielle Couture, Wizard Events, HeliFlights, Film your Wedding, Jazzoholic, Liquid Addiction, Silk Traavel, Bruidbeeld, Bloomfeld... (ik zal hier maar stoppen heh, maar de lijst gaat ECHT door!). En met een aantal heb ik in 2012 mogen samenwerken; prachtig!


En als je dacht dat ik alleen leveranciers ontmoet heb, nee! Ik heb onvoorstelbaar veel trouwlocaties bezocht het afgelopen jaar. Ik denk dat Manoir de Lébioles in Spa de meeste indruk op mij heeft gemaakt. WAT een toplocatie is dit. En er waren veel die adembenemend waren of bijzonder interessant voor bruidsparen. Wat denk je van Kasteel de Haar, Pulitzerhotel in Amsterdam, Paviljoen Puur, Paleis 't Loo (ook zo'n toplocatie overigens!), BeachClub O, Huize Molenaar/Paushuize, Finley, Fifteen..


maar ook Buitenplaats Sparrendaal, Fort Vivant, Bilderberg Garden Hotel... ik heb in 2012 welgeteld: 27 (!) trouwlocaties in Nederland bezocht! Veel heh?

En dat inspireerde mij om iets te gaan doen voor mijn collega wedding planners in de markt. Want hoe groter je netwerk/portfolio des te beter. Daarom ben ik in 2012 gestart met locatiebezoeken voor wedding planners. Dat wordt door beide partijen als bijzonder positief ervaren. Dat gaat zeker door in 2013! Er staan al een aantal trouwlocaties te popelen om hieraan deel te nemen. In het voorjaar pak ik dit zeker weer op!

In november werd ik benaderd door een eventbureau die de trouwbranche in wilde, of ik mee wilde doen met een pilot bij de Spirit of Winter bij Paleis 't Loo. Wat heb ik gebuffeld om in een kort tijdsbestek (5 weken!) deze 5 dagen gevuld te krijgen met leveranciers. Heel veel uit mijn netwerk deden hier aan mee; Covers Couture, The Cakelounge, SkyFly, WeddingBliz, Marrywise, TextRing, BoekDieBand, Visagie Kunst etc. Het hoogtepunt van deze fair was wel het LIVE huwelijksaanzoek wat ik weer met Mariëlle Jongmans (Bijzondere Huwelijkssluiting) mocht begeleiden.


Henk Hendriksen van Broadcast Organizers heeft dit gefilmd voor ons. Jennifer Hejna nam de foto's. Zo ook van onze promobruid (Lindsey) die in de kleding van Unielle Couture en Covers Couture liep. Samen met Giorgio (onze promo bruidegom) was zij een leuk paar (en vergeet Wesley Boer niet ;) RTV Apeldoorn heeft ons geïnterviewd (radio en tv) en we stonden in De Stentor! Toch erg leuk om meegemaakt te hebben. Ondanks dat de organisatie toch achteraf besloot dat de trouwbranche niet in hun beeld past, ben ik er wel trots op dat ik voor Paleis 't Loo in 2013 een bijeenkomst voor wedding planners mag organiseren!

Het jaar sloten wij af met een bijzonder stel uit mijn netwerk: Edwin Monteyn en Gijs Winkelhof. Beide muzikanten heb ik in mijn hart gesloten. Behalve dat ze ongelofelijk goed spelen samen, zijn ze ook warm als mens. Het kerstconcert heb ik dan ook als heel bijzonder mogen ervaren.

Komend jaar ga ik een andere invulling geven aan mijn bedrijven.
De wijziging zal in het eerste kwartaal van 2013 plaatsvinden.


Ik blijf uiteraard in de trouwbranche aanwezig, maar zal de constructie veranderen waardoor ik mijn focus kan behouden. Want ik vind zo ongelofelijk veel leuk in de deze branche! Daardoor werk ik met gemak 60 à 70 uur per week.. maar het IS geen werk.. het is mijn passie! Een passie die ik niet verloren wil laten gaan. Want ik heb gemerkt dat, ondanks dat het aan het eind van het jaar wat minder ging met mijn gezondheid, er zo ongelofelijk veel lieve mensen om mij heen zijn... die wil ik NIET missen! Voor geen GOUD!

2013... Here I am... to stay :D

Geen opmerkingen:

Een reactie posten